Main Menu

Különleges hangú Junghans antik, ingás falióra

Kedvencekhez adom
0.00 (0 szavazat)
Ár: 17.000 Ft
Kapcsolat, elérhetőség 0612521881
Közzétéve 2018-05-23 14:07:22
Készítette
0.00 (0 szavazat)

Leírás

Az 1861-ben Schrambergben alapított, világhírű német Gebrüder Junghans óragyár gyártmánya ez az esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, az ötvenes években készült óra. Az ingás időzítésű rézszerkezetet egy különleges formájú, sötét mahagóni színezésű fa számlapra szerelt fadobozban helyezték el, melynek hátlapja egy sínekben csúszó fémlap. A számlapon réz római számok, középen fent réz Junghans felirat. Úgy az időmérő, mint a gong szerkezeti rész súlymotoros meghajtású, mely egyenletesebb járást biztosít a rúgós megoldásnál. A súlyerőt láncok viszik át az óra és az ütőmű szerkezetre. A magasabb szimpla és egy alacsonyabb kettőshangból álló bim-bam ütés a félkor egyszer, órakor a megfelelő számban szólal meg. A készülék mechanikai-akusztikai érdekessége, hogy a hangpálcák egy hangszóró membránjához csatlakoznak, s így telt, hosszan lecsengő hangot kapunk. A hangadás egy oldalt található kis kar elfordításával szüneteltethető. A szerkezet réz hátlapjába balra a nyolcágú csillagos JUNGHANS embléma, alatta a W.478. MADE IN GERMANY 49 számok és feliratok vannak beütve (gravírozva). Egy felhúzással egy hetes működés. Befoglaló méretek: magasság 31cm, szélesség 31cm, mélység 11cm. Működő lánchossz: 2x110cm, súlyhossz: 2x19cm, súlytömeg: 2x1015g. Az óra tömege súlyok nélkül 2,5kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1500 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.

Speciális információk

Hirdető Magánszemély

Helyszín

Budapest XIV. kerület, Budapest
Szőnyi út, 1142

Hírdetés információi

Hírdetés azonosítója: 4464
Megtekintések: 61
Lejárat: 2018-08-21 14:07:22

Értékelés

Ár
Állapot
Megközelíthetőség

Felhasználók értékelései

Értékeléshez be kell jelentkezned