Main Menu

Antik "Mauthe" félütő kandallóóra

Kedvencekhez adom
0.00 (0 szavazat)
Ár: 17.000 Ft
Kapcsolat, elérhetőség 06 1 2521881
zaruba.k.v@gmail.com
Közzétéve 2018-10-07 14:08:39
Készítette
0.00 (0 szavazat)

Leírás

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, a 30-as években gyártott német készülék. A gyártó céget Friedrich Mauthe 1844-ben alapította Schwenningen/Nekar-ban. Rézszerkezet, függesztett billegőkerekes időzítéssel (Schwebegang). Különleges formájú, sötét ében színezésű, felül selyem- elöl magasfényű, rézcsíkokkal díszített fadoboz. Az egy magasabb szimpla és egy alacsonyabb kettős hangból álló bim-bam ütés félkor egyszer, órakor a megfelelő számban szólal meg. A gongatás egy hátra kivezetett kar elfordításával szüneteltethető. Az óra felhúzó-rugója túlhúzásvédett. Az előlapon Mauthe réz felirat. A hátsó ajtón ORIGINAL Mauthe MADE IN GERMANY feliratú fémembléma. A szerkezet réz hátlapjába az oválisan keretezett MAUTHE GERMANY embléma a W 45/XXVI azonosító és a 79099 szám van beütve (gravírozva). Egy felhúzással egy hetes működés. Az eredeti használati útmutató, a magyar fordítása és az eredeti felhúzókulcs mellékelve. Befoglaló méretek: szélesség 53cm, magasság 20cm, mélység 15cm. Tömeg: 2,2kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1700 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.

Speciális információk

Hirdető Magánszemély

Helyszín

Budapest XIV. kerület, Budapest
Szőnyi út, 1142

Hírdetés információi

Hírdetés azonosítója: 4612
Megtekintések: 22
Lejárat: 2018-11-06 14:08:39

Értékelés

Ár
Állapot
Megközelíthetőség

Felhasználók értékelései

Értékeléshez be kell jelentkezned