Main Menu

Antik, madármotívumos, kakukkos ingaóra

Kedvencekhez adom
Ár: 32.000 Ft
Kapcsolat, elérhetőség 0612521881
Közzétéve 2018-05-10 21:13:14
Készítette

Leírás

Az 50-es években gyártott, rendkívül jó állapotú, kategóriájában a nagyobb méretűek közé tartozó, német készülék. Ezekben az években az amerikai megszálló katonák vásárlásai új lendületet adtak a kakukkórák gyártásának. Barna színű fa óradoboz faragott, festett díszítésekkel és ingával, melynek jellemző részei az óracímer és az oldalsó figurák. A rézszerkezetes óramű, s kakukkoló része is súlymotoros meghajtású. Az óra úgynevezett félütő megoldású, azaz félkor egyet, órakor a megfelelő számút kakukkol a számlap feletti ablak kinyílásakor előbukkanó madárka. A szerkezet ugyanakkor gongütést is ad a hátlapon elhelyezett hangrugóra. A fújtatók frissen felújítva. Az óraszerkezet hátsó réz szerelőlapjába lenn a MADE IN GERMANY felirat, jobbra a keretezett B100 és Z15 jelzések vannak beütve (gravírozva). A fémsúlyok fenyőtobozt mintáznak, tömegük 254+280g. Egy felhúzással –a kakukkos óráknál szokásos– egy napos működés. Befoglaló méretek (inga és súlyok nélkül): szélesség 30cm, magasság 38,5cm, mélység 16cm. Tömeg (súlyok nélkül): 1,15kg. Működő lánchossz: 2x165cm, súlyhossz 2x11cm. Teljesen szétszedve lett tisztítva, felújítva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1400 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.

Speciális információk

Hirdető Magánszemély

Helyszín

Budapest XIV. kerület, Budapest
Szőnyi út, 1142

Hírdetés információi

Hírdetés azonosítója: 4450
Megtekintések: 17
Lejárat: 2018-06-09 21:13:14

 

Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /var/www/virtual/ezerapro.com/htdocs/plugins/system/cache/cache.php on line 217 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /var/www/virtual/ezerapro.com/htdocs/plugins/system/cache/cache.php on line 217 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /var/www/virtual/ezerapro.com/htdocs/plugins/system/cache/cache.php on line 217 Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /var/www/virtual/ezerapro.com/htdocs/plugins/system/cache/cache.php on line 217