Main Menu

Belsőingás, holland-német Zaanse-FHS falióra

Kedvencekhez adom
0.00 (0 szavazat)
Ár: 36.000 Ft
Kapcsolat, elérhetőség 1 2521881
zaruba.k.v@gmail.com
Közzétéve 2018-11-01 14:49:59
Készítette
0.00 (0 szavazat)

Leírás

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, kb. 60 éves, különleges formájú holland-német készülék. Súlymotoros rézszerkezet, ingás időzítéssel. Zaanse-órák a megnevezése Amsterdam egyik északi kerületében, a Zaan folyó eredeténél gyártott holland óráknak. A lovagot ábrázoló inga, a körte formájú tömör réz súlyok, a rézöntvény mutatók és díszítések mellett a fent, középen látható, világmindenséget tartó Atlasz szobrocska jellemző ezekre az órákra. A mahagóni színű, tömör fa óradobozt hátulról egy nyitható ajtó zárja le. A szobor talpa alatti csengőre félkor egyszer, órakor a megfelelő számban üt egy kis kalapács. A felső figurális díszítés alatti "NU ELCK SYN SIN" holland felirat magyar jelentése "Minden a Te akaratod szerint". A doboz oldalain lévő üvegezett ablakokon át látható a szerkezet, melynek réz hátlapjába jobbra a 63 szám alatt a Franz Hermle und Sohn óragyár stilizált órás FHS GERMANY emblémája, lejjebb a 241-080 azonosító, balra a 27cm 133.7 feliratok vannak beütve (gravírozva). Az embléma szerinti, mai napig üzemelő, talán legismertebb német óragyár 1922-ben Gosheim székhellyel lett bejegyezve. Az óra belső ingás, egy kis díszes réz keretű ablak mögött látható a mozgó lovas. Egy felhúzással egy hetes működés. Befoglaló méretek: magasság 62cm, szélesség 27cm, mélység 16cm. Tömeg (súlyok nélkül) 4,8kg. Működő lánchossz: 2x122cm, súlyhossz: 2x11cm. Súlytömeg: 2x1,35kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, nem tudok rá garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belül az esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 2200 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.

Speciális információk

Hirdető Magánszemély

Helyszín

Budapest XIV. kerület, Budapest
Szőnyi út, 1142

Hírdetés információi

Hírdetés azonosítója: 4653
Megtekintések: 16
Lejárat: 2018-12-01 14:49:59

Értékelés

Ár
Állapot
Megközelíthetőség

Felhasználók értékelései

Értékeléshez be kell jelentkezned